Vita liljor - skötselråd

post thumb
Blommor
by Lotta/ on 01 May 2022

Vita liljor - skötselråd

Vita liljor var förr en blomma som starkt förknippades med begravningar. Nu är det dock mer accepterat att ha dessa blommor i hemmet. Vitt ger ett väldigt fräscht och ombonat intryck och det passar oavsett vad du har för möbler i övrigt. Det är ett enkelt sätt att skapa myskänsla i ett rum. Men hur ska du egentligen sköta om dem på bästa sätt?

En vacker blomma

Vita liljor är otroligt vackra och förmodligen den kändaste färgen av denna klassiska blomma. Men liljor kan även vara gula, rosa, lila och andra flera nyanser. Om du letar efter blommor för mörka utrymmen är liljan ett otroligt bra val. Den är dessutom ganska enkel att ta hand om. De ska stå i vatten som har en temperatur på cirka 30 grader. Det är också viktigt att du snittar dem innan de sätts ner i vattnet.

Om du har liljor i en vas brukar de hålla i cirka 10-15 dagar. Det är ganska lång hållbarhet för att vara en blomma. Ett annat alternativ är att välja en ampellilja som är ett lite mer lättskött alternativ. Det passar om du inte har så mycket tid att hålla liv i dina blommor

Vita liljor till bröllopet

Vita liljor brukar även syns i brudbuketter eller andra blomsterarrangemang som hör bröllopet till. Om du har ett sommarbröllop kan du köra på en vacker brudbukett som endast består av vita liljor. Det är en blomma som klarar av att bära upp en bukett på egen hand. Den ger dessutom ett härligt somrigt intryck som passar perfekt till en sån här speciell dag. Dessutom kommer den att matcha brudklänningen på allra bästa sätt.

Något annat som är bra med vita liljor är att det går att styla med de smycken du ska bära. Vitt och silver är till exempel en kombination som fungerar utmärkt ihop. Om du funderar på att köpa smycken kan du först kolla dagens silverpris för att se hur mycket det kan kosta inför ditt stundande bröllop.

Vita liljor i hemmet

Om du ska ha vita liljor kan du till exempel ställa dem på soffbordet i vardagsrummet. Det är verkligen en plats där de kommer till sin rätt. Glöm inte bort att välja en passande vas som matchar blommorna och resten av inredningen. När du väl har köpt liljor en gång kommer de säkerligen bli en favorit i ditt hem.

Liljor är väldigt populära och du kommer säkerligen att hitta dem hos florister i din hemstad. De kan också guida dig vidare gällande skötselråd och annat som är viktigt att veta.