Blommor för mörka utrymmen - liva upp gamingrummet med växter

post thumb
Blommor
by Lotta/ on 06 Dec 2021

Blommor för mörka utrymmen - liva upp gamingrummet med växter

Har du ett gamingrum är det säkerligen ganska mörkt vilket gör att det kan kännas instängt. Ett enkelt sätt att liva upp det är att sätta in lite blommor. Det finns flera blommor för mörka utrymmen som dessutom är väldigt lättskötta. Dessa blommor tål att stå mörkt och du kan fokusera fullt ut på ditt spelande.

Blommor för mörka utrymmen som håller länge

En växt som du kan satsa på är Zambiakalla. Den är väldigt tålig och perfekt för dig som är nybörjare. Den behöver inte ens några fönster för att den ska trivas. Många rekommenderar den till badrummet men den gör också riktigt bra i ett gamingrum. Den kan till exempel stå på en hylla eller vid skrivbordet. Plantan går även under namnet garderobsblomman och kan klara sig väldigt länge utan vatten. Dessutom växter den sig riktigt stor och fin med tiden, vilket är ett stort plus.

Fredskalla, en annan växt för mörka utrymmen

Om du vill ha något mer färgglatt kan du satsa på en blomma som heter fredskalla. Den kräver dock lite mer skötsel eftersom den ständigt ska stå i vatten. Därför bör du alltid dubbelkolla att jorden inte har torkat ut. Fördelen med denna växt är att den trivs i både mörka och ljusa utrymmen. Det är väldigt enkelt att se när den behöver vatten då bladen börjar hänga direkt. På så vis är den också lättskött. Eftersom den trivs överallt kan du även flytta den vid behov. Du kan också ge den lite extra växtnäring för att se till att den håller sig riktigt fin. Dess fina vita blommor kommer även sätta lite piff på ditt gamingrum.

Gröna växter gör spelandet hälsosammare

Det kan lätt kännas lite instängt att sitta i ett gamingrum i flera timmar. Att sätta in gröna växter i ett rum har många positiva fördelar och kommer få dig att må bättre. Välj blommor för mörka utrymmen som inte kräver så mycket skötsel eller vatten.

Blommorna gör spelrummet trevligare

De flesta har någon form av hylla där de förvarar alla sin spel och kontroller. Du kanske har PS5 spel och spel till datorn? Där kan du även ställa lite växter för att liva upp. Ta en tur till en blomsterbutik och välj ut några gröna växter som du tycker passar bra. Du kan välja de som vi har rekommenderat eller någon annan som är väldigt lättskött. Svärmorstungan är en annan favorit som finns i de flesta svenska hem. Du känner igen den på de spetsiga och skarpa bladen i stark grön färg.

Blommor för mörka utrymmen ökar välbefinnandet

Nästa gång du inreder ditt gamingrum får du inte glömma bort växterna. Det kommer göra stor skillnad. Bara några få växter kommer ge rummet en helt annan känsla. Om du vill ha tips och råd kan du alltid besöka en blomsterbutik med någon som är mer intresserad av växter. Placera dem på strategiska platser i rummet och kom ihåg skötselråden. Oftast räcker det att vattna blomman lite då och då.