Sommarblommor – ett vanligt tema i spelens värld

post thumb
Sommarblommor
by Lotta/ on 25 Jun 2022

Sommarblommor – ett vanligt tema i spelens värld

Sommarblomman har alltid väckt positiva känslor och har återfunnits i vår kultur sedan lång tid tillbaka. Där har den fungerat som en symbol för fruktbarhet, hopp och skönhet. Den har återfunnits avbildade, omskrivna och besjungna inom konstens alla fält och även i vår underhållning. Vad är det med sommarblommor som lockar och har de hängt med in i den samtida kulturen?

Blommor i tradition och symbolik

Vi människor tycker ju om att se på vår omgivning som metaforer för att förstå oss på oss själva. Där vädrets nycker och omväxlingar kan ses som en metafor för vårt humör har årstidernas gång ofta beskrivits som en symbol för vår livscykel och vårt åldrande. När sommarblommor blommor påminns vi om livets skönhet och rikedom. Sommarblommans egen högtid, midsommarafton, är en symbol för fruktbarhet och ledighet. Ett tidigt exempel på underhållning som de flesta i Sverige känner till involverar blommor och utspelar sig på midsommarnatten.

Enligt tradition ska man då under tystnad klättra över sju gärdsgårdar för att plocka sju olika sorters blommor. Om blommorna läggs under kudden sägs det att man kommer att drömma om sitt livs kärlek. Vanliga blommor som är lätta att hitta vilda vid den tiden på året är bland annat midsommarblomster, prästkrage och smörblomma, alla från familjen korgblommiga växter.

Sommarblommor i samtida kultur

Men det är inte bara i kultur från förr som sommarblomman dyker upp. Den återkommer i konsten, dyker upp som mönster på kläder och återges i inredningsdetaljer. På senare år har även tv-program som på olika sätt handlar om blommor och odling blivit allt vanligare och ses av såväl yngre och äldre generationer. Vi verkar helt enkelt tycka om att omge oss av sommarens blomster, och även i spelens värld har det satt sin tydliga prägel.

När man botaniserar bland de online- och tv-spel som blivit en alltmer självklar del av vår kultur, stöter man ofta på blommor. Idag finns det mängder av spel som kretsar kring eller involverar växterna. För en oinvigd kan det verka snårigt, men via sökfunktionen på ett casino utan registrering och omsättningskrav är det enkelt att hitta rätt.

Sommar året runt

Antingen kan man koppla av till enkla pusselliknande spel fyllda av sommarblommor, eller låta sig bli indragen i mer äventyrliga spel med välutvecklad grafik. Som med all ny teknik utvecklas spelens design snabbt och idag finns det många vackra animerade verkligheter att vandra runt i. Vissa spel kretsar kring att odla sin trädgård medan andra använder blommorna som en stämningsfull kuliss för spelets handling.

Med inredning, krukväxter och konst kan vi bevara en lite del av sommaren under resten av året. Med spelen blir det ännu lättare att kliva in i en blomstrande värld när än vi har lust.