Penningbräken

post thumb
Blommor
by Lotta/ on 27 Nov 2021

Penningbräken

Om du vill ha en riktigt lättskött och vacker ormbunksväxt i hemmet kan du med fördel välja en penningbräken. Den är dessutom väldigt tålig vilket är bra om du inte har så gröna fingrar. Den har små, runda blad och gör sig perfekt på många platser. Du kan till exempel ha den i badrummet eller i sovrummet på en fönsterbräda.

Blommor livar upp hemmet

Vackra blommor är ett enkelt sätt att liva upp hemmet och skapa trivsel i tillvaron. En penningbräken är alltid neutral och passar oavsett vad du har för tapeter och möbler i övrigt. Välj en vacker kruka som gör att blomman verkligen kommer till sin rätt. Den trivs för övrigt bäst i skugga och i rumstemperatur. Den ska inte heller stå i direkt solljus och det gäller särskilt på sommaren. Dessutom behöver hållas fuktig hela tiden för att inte torka ut.

Denna typ av ormbunke kommer ursprungligen från Nya Zeeland så det är inget du lär stöta på när du utnyttjar allemansrätten och promenerar runt i de svenska skogarna. Men du kan hitta dem i de flesta stora blomvaruhus utan problem. Där kan de också ge dig råd och tips om skötsel.

Så tar du hand om Penningbräken

Det som är mest positivt med penningbräcken är att den är väldigt enkel att ta hand om. Så länge du placerar ut den på en bra plats och vattnar den regelbundet kommer den att hålla sig fint. Den är även tåligt vilket passar vårt hårda vinterklimat i Sverige. Under sommaren kan du även förse den med gödningsmedel så håller den sig extra fin. Den funkar bäst som krukväxt i hemmet även om den är tålig.

Genom att välja en så lättskött blomma får du tid till andra av dina intressen som till exempel att spela Blackjack. Om du vill ha en enkel och vacker växt är den alltså perfekt. Du kan även köpa flera stycken och sätta upp dem på rad då de inte tar så stor plats. Det beror på din personliga smak.

Tåligare än andra ormbunkar

Omburken är ju inte känd för att vara en lättskött växt. Därför är Penningbräken ett så bra val för dig som ändå älskar ormbunkar och vill ha det i ditt hem. Bladen på denna växten kommer även tätna över tid om du tar hand om den på bästa sätt. Om du dessutom ger den bra jord har du alla förutsättningar för att lyckas.

Om det låter lockande med en penningbräken kan du bege dig till närmaste blomsterhandel och leta upp några nya favoriter. Då kan du snart göra ditt hem mer grönskande.