Olika blomsorter för ett bra tillfrisknande

post thumb
Blommor
by Lotta/ on 15 Jun 2022

Olika blomsorter för ett bra tillfrisknande

Det har länge varit känt att skogen och naturen gör människor lugna och minskar stressnivån. Har du inte möjlighet att besöka en skog så fungerar inomhusväxter lika bra. Det är ingen myt att växter bland annat bidrar till renare luft. Nuförtiden finns det en rad olika blomsorter som du kan köpa hem. Vissa är mer lättskötta än andra och vissa gillar mörka utrymmen medan andra vill stå i fönstret.

Du kan i princip hitta olika blomsorter som passar din livsstil och ditt hem. Några kända luftrengörare är svärmorstunga, murgröna och Bergpalm. Ett rent hem med bra luft är extra viktigt när du återhämtar dig. Du kanske har gjort en hårtransplantation och därmed kommer spendera mer tid hemma.

Tips på olika blomsorter för en harmonisk miljö

Efter att du har gjort en hårtransplantation eller behandling är det viktigt att ta hand om dig själv och din kropp. För att se ett optimalt hårtransplantation före efter resultat rekommenderas det att du befinner dig i en harmonisk miljö. Det är även bra att äta hälsosamt. På så sätt maximerar du chanserna till ett bra slutresultat efter din behandling. Ett tips för att minska stress är att investera i växter. Du kan till exempel köpa hem olika blomsorter som bidrar till bra inomhusluft med mycket syre.

Aloe Vera – en växt med läkande kraft

Det finns både olika blomsorter som är lättsköta och även klarar sig i mörkare utrymmen. Har du precis gjort en behandling så kanske du heller inte vill ha något avancerat. Då vill du fokusera på att må så bra som möjligt. En populär växt som klarar sig bra själv och även har läkande krafter är Aloe Vera. Denna växt skall torka ut mellan vattningarna och även stå på en solig plats. I de tjocka bladen finns gelé som används i olika mediciner och den är speciellt effektiv mot brandsår, insektstick och skrubbsår.

Kaktusar – en klassisker

Kaktusar är även det en tålig växtart som klarar sig själv. Letar du efter en intressant och cool växt är kaktusar ett bra alternativ. De kräver inte så mycket omvårdnad och har lärt sig att klara sig själva. Det finns alltifrån stora träd till mindre kaktusar som du kan ha i fönstret eller på bordet. En annan populär växt som också är tålig är svärmorstunga. Denna växt klarar också av att vara utan vatten vissa perioder ifall du skulle glömma bort att vattna. Faktum är att övervattning är nästan det enda sättet den kan dö på.

Olika fördelar med olika blomsorter

Ett tips är att införskaffa blommor och olika blomsorter som både rengör luften och återfuktar luften. Olika växter passar olika bra för olika rum. I sovrummet är det bra att ha växter som både gör rent luften men även bidrar till fuktighet. Därför vill vi gärna ha växter i sovrummet som exempelvis kaktusar, Aloe vera och Orkidéer. Jobbar du hemifrån eller har ett kontor finns det även växter som är anpassade för detta.

Växter i sovrummet:

• Kaktusar
• Aloe Vera
• Orkidéer

Ljuddämpande växter

Det kanske låter för bra för att vara sant men det finns ljuddämpande växter. Dessa växter kan dämpa buller även om de står mot en vägg. Du kan till exempel placera en Monstera deliciosa i ett hörn för en ljuddämpande effekt. Bergpalm är även det en växt som du hittar väldigt ofta i kontor. Det är en växt som ger en tropisk känsla. Växter bidrar inte bara med bra syre utan kan även ha andra positiva effekter. Bor du litet så finns det mindre växter som du kan köpa hem. Alla behöver inte stå på golvet utan du kan placera växter i fönstret, på hyllor eller på bord.

Ljuddämpande växter:

• Monstera deliciosa
• Bergpalm
• Fredskalla