Fina blommor som gör underverk för hyn

post thumb
Blommor
by Lotta/ on 17 Apr 2023

Fina blommor som gör underverk för hyn

Blommor är inte bara vackra att se på, de har även länge använts i skönhetsprodukter. Listan på fina blommor som kan hjälpa till att förbättra hudens hälsa och lyster är lång. I det här inlägget ska vi gå igenom hur några vanliga blommor kan användas för en frisk och vacker hud.

Topp 5 - Fina blommor med hudförbättrande egenskaper

  1. Ringblommor är en av de mest populära blommorna inom skönhetsindustrin. De har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att minska rodnad och irritation. Ringblommor har också en läkande effekt på mindre sår och skador på huden. Du kan använda ringblommor som en naturlig toner eller som en ingrediens i din favoritkräm.

  2. Lavendel är en annan populär blomma som kan hjälpa till att förbättra hudens hälsa. Lavendelolja är känd för sina antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Detta gör att blomsorten kan hjälpa till att minska inflammation och rodnad på huden samtidigt som den skyddar mot bakterier. Du kan använda lavendelolja som en naturlig ansiktsrengöring eller som en ingrediens i din favoritkräm.

  3. Rosor har också en rad fördelar för huden. Rosenblad innehåller antioxidanter som kan hjälpa till att bekämpa fria radikaler som orsakar skador på huden. Rosenblad har också en lugnande effekt på huden och kan hjälpa till att minska rodnad och irritation. Du kan använda rosenvatten som en toner.

  4. Kamomill är en annan populär blomma som är känd för sina lugnande egenskaper. Kamomill är rik på antioxidanter. Kamomill kan hjälpa till att minska rodnad och irritation samtidigt som det hjälper till att lugna huden.

  5. Jasmin används ofta i skönhetsprodukter på grund av dess underbara doft. Jasminolja kan hjälpa till att återfukta huden och minska synliga ärr och förbättra en ojämn hudton.

Det finns även en mängd mer exotiska fina blommor som har fantastiska egenskaper för huden. Ett exempel på detta är produkterna från sol de janeiro som innehåller välgörande växter från Amazonas som guarana och guayusa.

Flera sätt att använda blommor i en skönhetsrutin

Blommor har en hög koncentration av näringsämnen, antioxidanter och växtbaserade föreningar som kan hjälpa till att lugna och återfukta huden. Du kan använda blommor i din dagliga skönhetsrutin på flera olika sätt.

Ett sätt är att lägga till torkade blommor i din badritual. Torkade rosor, lavendel och kamomill kan alla läggas i badvattnet för att ge en ljuvlig doft och för att hjälpa till att mjukgöra och återfukta huden. Du kan även använda blomvatten som ansiktsmist. Blomvatten, eller hydrolat, är det vatten som återstår efter att blommor har destillerats för att göra eteriska oljor. Blomvatten kan användas i ansiktet för att ge huden extra fukt och näring samtidigt som den ger en uppfriskande doft.

Ett tredje sätt är att applicera blomoljor på huden. Många fina blommor, som rosor och jasmin, kan användas för att göra eteriska oljor som kan appliceras direkt på huden. Blomoljor kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra huden samtidigt som de ger en naturlig doft.